Latest Entries »

Sunday, August 29, 2010

Hati-hati bila nk bercakap..

Dh lama aku xupdate blog nie..sibuk ngan adegan-adegan yang xberfaedah..biasanya main  game ngan member2 kt umah...smpai lupa nk update...so mlm ni tergerak plak ati nk upate blog nie..smbil2 layan facebook..

tengah2 layan facebook...tergamam jap coz terbaca msj yg ntah ape2..nk marah pun ada, meluat pun ada, and mcm2 la aku rasa ngan perangai segelintir manusia nie...kalu ada xpuas ati or ape2 just jumpa depan2 and bgtau je ape yg xpuas ati..kan senang..xpayah nk post msj yg bukan2 kt facebook...nilai diri sendiri dulu sblm nk kutuk org lain and pikir dulu sebelum nk buat ape2...selagi bleh tahan okey la...kalau dh xleh tahan mcmne agaknya ekkk...banyak kita dengar dan baca dalam akhbar, media massa, kes2 yg melibatkan rasa tidak puas ati...macam boleh jadi zaman sekarang..ada yg bunuh, simbah asid, culik, dan mcm2 lagi lah...

mangsa akibat simbahan asid.

teruk bukan..so berhati2 la sebelum bercakap..bak kata pepatah.."kerana mulut badan binasa" abis kalu tangan yg taip kt facebook mcmne ek??"kerana tangan badan binasa jugak ke"

kt bawah nie aku lampir kan gambar yg mengandungi ayat2 yg boleh menaikkan darah aku sdri..walaupun simple tp ia akan menjatuhkan maruah aku sebagai seorang lelaki...ehehehehh..tp apepun aku nk bg present utk si dia..biar kekal dalam ingatan dia smpai bila2...


P/S ; kepada yg mengenali aku..silalah bgtau kawan anda supaya berhati2 k..jgn smpai menyesal seumur hidup...

sekian...

1 comments:

~amalina~ said...

huhu..facebook biasalaa..org boleh melontar katakata sesuka hati jer an..xreti nk guna ke arah yg +ve..*emo*..ahaa

Post a Comment